Starsale Veulen Veiling bedankt!

Wij bedanken Starsale Veulen Veiling Noord-Nederland alsook Marja Smits

Starsale zet zich in voor ALS stond er vermeld in het presentatie boekje van de Starsale Veulen Veiling Noord-Nederland. Tijdens de jaarlijkse veiling waarvoor wij zijn uitgenodigd, zag ik het ook staan op de beamer in de PowerPointpresentatie. De jaarlijkse donatie van Starsale zou dit jaar worden gedoneerd aan de ALS Stichting. De aanwezigheid van de stichting Groninger ALSdag Bluesfestival was gewenst.

‘s Middags voorafgaande aan de veiling werden er eerst de veulens gepresenteerd. Indrukwekkend. Wat een kracht, de begeleider die paard en haar veulen in de ring presenteerde. De ziekte ALS versus paardenkracht wat is dit een tegenstelling.

Foto (van Anniek de Wit) presentatie werk Marja Smits

Om 19.00 uur precies werden er werken van Marja Smits getoond.
Na het woord van de voorzitter Gerard Arkema dat er aan de ALS stichting werd gedoneerd, kon het bieden beginnen. De hoogste bieder ontvangt op aanvraag een werk gemaakt door Marja Smits.

Wie is Marja Smits ( www.marjasmits.nl):

Mijn opleiding in het schilderen heb ik een aantal jaren gevolgd aan de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag.
De keramiekopleiding ben ik gaan volgen in Groningen.

Dieren en voornamelijk paarden zijn voor mij de grote inspiratiebron voor de verschillende vormen van kunst die ik beoefen. Door hun zo verschillende karakter en uiterlijk is het voor mij altijd een nieuwe uitdaging om ze zo treffend mogelijk uit te beelden op een manier die toch nog iets te raden geeft.

In veel gevallen dus niet al te gedetailleerd, op een enkel keer na wanneer een bepaald soort dier "erom vraagt" om op een subtiele gedetailleerd wijze neergezet te worden.

De veilingmeester Frederic de Bakker tikte het hoogste bod af op € 1.100,00. Symbolisch hebben wij dit in ontvangst mogen nemen. Starsale heeft er vervolgens € 500 euro bij gedaan.

Wat we belangrijk vinden om te noemen is, dat het kunstwerk gratis beschikbaar is gesteld door Marja Smits. Waarvoor ook onze hartelijke dank.

Foto (Alice Klimstra – secretaresse Starsale) symbolische overhandiging donatie ALS stichting

 

Site sponsor

Yze Webdiensten . Ontwerp . Content . SEO . Ads . Web . E-commerce . Media

Hoofdsponsoren

Icopal
Gaveborg
Yze Webdiensten . Ontwerp . Content . SEO . Ads . Web . E-commerce . Media

Sponsoren

Autobedrijf Rozema
Spie
Agro advies
Print-Bizz
Yze Webdiensten . Ontwerp . Content . SEO . Ads . Web . E-commerce . Media
Autobedrijf Rozema