2e Groninger ALS-dag 2014

Mensen met een concert in Oostwold bijeen brengen, ze stil laten staan bij de spierziekte ALS en geld verzamelen om ALS te bestrijden. Het is in een notendop wat de bedoeling is van de 2e Groninger ALS dag op 26 april.

Men staat pas echt stil bij iets ergs wanneer je er zelf direct of indirect mee in aanraking komt. Dat laatste scenario was van toepassing op Johan van der Horn. Zijn vader overleed in 2007 aan de spierziekte ALS, drie weken nadat de diagnose was gesteld. Het geeft meteen aan hoe deze ziekte om zich heen kan grijpen als het mensen eenmaal in zijn greep heeft.

ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Uiteindelijk valt spiergroep na spiergroep uit en komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. Jaarlijks overlijden 125.000 mensen wereldwijd aan ALS. Nederland telt op dit moment ongeveer 1.500 patiënten. Elk jaar komen hier zo'n 500 patiënten bij en overlijden er ook ongeveer 500 patiënten.

De onwetendheid van Johan en diens zus José over de ziekte zette uiteindelijk aan tot het formeren van het festival ‘de Groninger ALS Dag'. Deze dag staat volledig in het teken van het genereren van geld voor de spierziekte.

De muziekbands Breakin' News, Timedrifters, Tumblin ‘Go Go’s zijn de bands die de avondprogramma op de 1ste Koningsdag gaan vullen.

De Groninger ALS Dag was op zaterdag 26 april (Koningsdag) in De Gaveborg te Oostwold.

Site sponsor

Yze Webdiensten . Ontwerp . Content . SEO . Ads . Web . E-commerce . Media

Hoofdsponsoren

Icopal
Gaveborg
Yze Webdiensten . Ontwerp . Content . SEO . Ads . Web . E-commerce . Media

Sponsoren

Agro advies
Print-Bizz
Autobedrijf Rozema
Spie
Yze Webdiensten . Ontwerp . Content . SEO . Ads . Web . E-commerce . Media
Agro advies