Plan uw route

Uw vertrekadres:


Home

Trefcentrum 4 november 2017

BEDUM: Trefcentrum 4 november 2017

Het 2eMarjan Reckers Groninger ALSdag Bluesfestival in 2017


Het eigenaarsechtpaar, Pieter Wesseldijk en Janet Bos, van het “Trefcentrum” in Bedum kwamen spontaan met het voorstel om ook een evenement te organiseren voor de ALS stichting.
Voorwaarde was wel dat de huisbands van het Trefcentrum, de sessionband “Heeren van Bedum” en de “Gribus band”, mee mochten doen in het programma. Voeg daarbij de band “Moondance” en je hebt een leuke avond muziek voor het goede doel ALS.

Dat de bands, “Heeren van Bedum” en de “Gribusband” een leuke avond muziek kunnen verzorgen, hebben wij van de stichting Groninger ALSdag al kunnen ervaren tijdens het Marjan Reckers Groninger ALSdag Bluesfestival, die dit voorjaar werd gehouden in Vita Nova Middelstum. Voor ons is dus de band “Moondance”, dus ook nieuw. Ook een band die is gevormd uit sessionmuzikanten die wel hebben gespeeld tijdens de sessions in het “Trefcentrum” in Bedum.

Zaterdag 4 november 2017 gaat in de hoofdzaal de band “Heeren van Bedum” om 21.00 uur, met R&B en Bluesrepertoire, de avond openen. Ik ga de band niet verder introduceren omdat deze band insiders zijn rondom Bedum en garant staan voor kwaliteit. Om 21.45 uur gaat de band “Moondance” beginnen in de kleine zaal met oude Bluesnummers, maar meestal met een Jazz feel. Dit kan ook gemakkelijk, omdat de instrumenten: Sax, mondharp, toetsen, bas, gitaren en drums aanwezig zijn. De zang zal door twee mensen worden ingevuld. Hou ook deze band in de gaten, het wordt een feestje met deze muzikanten met een gemiddelde leeftijd van boven de 60 jaren.

De hoofdact, de “Gribusband”, zal om 22.45 uur beginnen in de hoofdzaal met voor het grootste deel rockrepertoire, met de performer Martin Korthuis. Deze Groninger liedjesschrijver, die te lang onderbelicht is gebleven, ook in Bedum, gaat samen met z’n andere bandleden weer een optreden neerzetten waar (hoop ik) weer lang over wordt nagepraat.
En we hopen dat er weer een “special guest” mee gaat doen met Martin. Maar wie dat gaat worden? Inderdaad “special guest

Rond middernacht 24.00 uur, hopen we het programma te hebben afgerond, maar dat wil niet zeggen dat je al naar huis moet. Er is alle gelegenheid om nog wat na te genieten onder het genot van een versnapering.

Prijzen: € 10,- in de voorverkoop bij Primera in Bedum en € 13,- aan de zaal.

Ook zal een groot deel van het “Trefcentrum” vanaf 4 november 2017, gedurende de gehele maand november, worden opgefleurd met schilderijen van een kunstenaar wiens opa is overleden aan ALS. De werken zijn te koop en wanneer het juiste bedrag wordt geboden is het werk verkocht. Minimaal tweederde van het bedrag gaat naar de ALS stichting.

Sponsor van deze site

 

Steunt u ons ook?

 


IBAN: NL07 INGB 0007560074

 

Bezoekers

Vandaag180
Gisteren211
Deze week180
Totaal130451

Licht en geluid